Patní ostruha

Dobrý den, lékař mi udělal obstřik patní ostruhy, doporučil mi gel Nimesil, ale v žádné lékárně tento gel neznají. Je možné ho nahradit Aulinem? A je to běžná praxe, že se dělá napřed obstřik a když bolesti nepřestanou, pak se teprve doporučuje elektroléčba, příp. ozáření? Po obstřiku mohou bolesti přetrvávat až 6 týdnů, kdežto po těch dalších variantách je po bolesti hned, navíc obstřik byl dost bolestivý, děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Nimesil gel není , Aulin je chemicky totožný. I já nejdříve obstřikuji protože efekt je ,pokud nastane do týdne. Po elektroléčbě bývá efekt do 2-3 týdnů , po ozařování , které je nejúčinnějsí se boelti obvykle zvýší a pokud ustanou tak za 6- 8 týdnů. Žádná z metod není suverenní ale i já začínám obstřikem, vhodná je ještě obvykle gelová podpatěnka

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: