Patní ostruha

Byla mi prokázána patní ostruha na levé noze. Absolvoval jsem ulrazvuk a léčbu rázovou vlnou, zcela bez úspěchu. Byl jsem odeslán na radioterapii, o které mi bylo řečeno, že mi stejně problém neodstraní, ale možná zmírní bolesti. Vzhledem k tomu, že otec se stejným problémem navštívil radioterapii, po které ho sice pata bolí o něco míň, ale ztratily se mu z krve krevní destičky, na následky čehož téměř umřel, nemám odvahu se tomuto zákroku podrobit. Obvodní lékař mi sděluje, že to tedy mám nechat být, když tam jít nechci a třeba to odezní samo a tělo si samo pomůže tím, že patní kost zaroste okosticí a přestane se vytvářet zánět, který bolí. Poslední dobu mi na stejné noze bolí již více než patní kost ploska u prstů. Nevím, jestli to s tím přímo souvisí, asi ano. Jaká je tedy pravda, popište, co přesně způsobí radioterapie, jaké je riziko vzniku onemocnění krvetvorby, jak situaci s patní ostruhou řešit jinak. Co se stane, když situaci nebudu dále řešit, mám očekávat další zhoršení zdravotního stavu ? Případně jaké. Mám sedavé zaměstnání, ale chůze je můj život. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, radiologie s sebou riziko poruchy krvetvorby samozřejmě nese. Tento vedlejší účinek je ale poměrně málo častý. Dalším řešením by mohla být operace, ta ale s sebou většinou nese větší rizika. Doporučoval bych proto znovu konzultaci přímo u ošetřujícího ortopeda, který vám doporučí další postup s ohledem na váš přesný zdravotní stav. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-10 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Patní ostruhy | Od: Julie | 17.4.2016 13:54
Lidičky proberte se a nevěřte tak bezmezně
lékařům.Na ostruhy i osteoporozu bezpečně funguje
homeopatikum Hekla lava /přípravek ze sopky z
Islandu/volně prodejné v lékárně. stačí užít 2-3
balení a máte po trápení i bez ozářek a rázových
vln.Přeji hodně úspěchů.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: