Patní ostruha

Dobrý den,paní doktorko, prosím o zodpovězení dotazu, za jak dlouho by měla ustoupit bolest paty po 4 ozařováních (z důvodu vzdálenosti mi místo 6 ozařování byla aplikována 4 ozáření v plném rozsahu). Poslední ozařování bylo 19. 8. Stále čekám na zlepšení, ale pata bolí velmi (v jakékoli poloze a dokonce začíná bolet i druhá (jen při chůzi). Ostruhu nemám potvrzenou rentgenem, pouze ultrazvukem a prý není moc velká. Jsem docela vyřazená z normálního provozu, pracuji při důchodě a byla jsem vždy provozuschopná, ale teď jsem úplně nemožná. S díky za odpověď Zdena.

Odpověď odborníka:

Stav vyžaduje zhodnocení a to jak vyšetřením lékaře, tak i rtg nebo ultrazvukem. Nevím jaké jste měla ozáření, zda to byla rtg terapie nebo ultrazvuk. V úvahu přichází ještě rázová vlna, která má až 70% efekt. Obraťte se na vašeho ortopeda, počkal bych ale asi l měsíc po skončení přžedchozí terapie Do boty doporučuji speciální podpatěnku, aby pata se opírala jen o okraje a nikoliv střed paty. Buď ve Zdravotnických potřebách nebo vložit gumový krouužek s vystřiženým středem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: