Patní ostruhy

Dobrý den. Je mi 43 let. Mám diagnostikovány ostruhy na obou patách. Před dvěma měsíci jsem byla na ultrazvuku, trochu to na chvíli pomohlo, ale nyní mě paty zase opět skoro každý den večer a ráno bolí. Chtěla bych se zeptat jaký máte názor na rázovou vlnu, nebo jakou vy upřednostňujete léčbu ? děkuji předem za odpověď,

Odpověď odborníka:

Rázová vlna je´účinná metoda zvláště na ostruhu kosti patní a její účinek se pohybuje kolem 60% podle stavu ostruhy, ale také doprovázejících ortopedických onemocnění v oblasti paty a plosky nohy. Pojišťovny tuto metodu nehradí. Je možno ještě po domluvě s ortopedem zkusit obstřik, pokud již nebyl prov eden, případně ještě rtg ozáření. Rázová vlna je však s větším účinkem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: