Patní ostruhy a bolesti zad.

Dobrý den paní doktorko, prosím Vás poraďte mi,už šílím bolestí. Mám v obou patách ostuhy a již pomalu nemohu došlápnout.Mám pocit,že za chvíli nebudu chodit vůbec. A za druhé mám sesedlé 3 ploténky v oblasti kříže.Mám takové bolesti,že nemohu ani spát. Prosím poraďte. Děkuji Zderčíková.

Odpověď odborníka:

Obojí vyžaduje léčbu. U ostruh se zkouší terapie ultrazvukem na rehabilitaci, efekt se ale u všech neobjevuje, poté lékaři doporučují i rtg ozáření, ale nejúčinnější je rázová vlna. Přístroje ortopedi mají, ale pojišťovna na tuto poslední léčbu nepřispívá. Co se týče páteře nezbývá, než provést řídné vyšetření na ortopedii a neurologii s rtg snímkem, případně dalšími zobrazovacími metodami a podle vyšetření řádnou léčbu Pokud se nezjistí výraznější pathologická změna na obratlech začíná se opět na rehabilitaci. Ale nejdříve to vyšetření

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: