Pauza s antikoncepci

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je nejake riziko pokud beru antikoncepce a pak si udelam na nejake mesice pauzu? Antikoncepce pouzivam uz 2 roky, a dala jsem si pauzu 5 mesicu do ledna 2015. Od te doby je beru do ted. A chtela bych zase na 3-4 mesice prestat. Nenarusi to treba muj cyklus? Nebo jestli nebude nejake problemy? Mockrat dekuji za odpoved. Lucka

Odpověď odborníka:

dobrý den, nevím, co Vás vede k tomu vysazovat antikoncepci a zase nasazovat, ale děláte tu největší hloupost, jakou můžete udělat. V počátku braní HAK máte nejvyšší riziko trombozy, po roce je již velmi velmi nízké. Pokud vysadíte antikoncepci i jen na měsíc, rizika jsou opět stejná, jako na začátku. Takže buď antikoncepci berte pravidelně dlouhodobě nebo ji neberte vůbec.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: