Pco a štítná žláza

Dobrý den, byla mi zjištěna hraniční eutyreóza, z původní mírné subklinické hypotyrózy. Na gynekologii mi rok předtím diagnostikovali ultrazvukem syndrom polycystických vaječníků a nasazena antikoncepce(hirtuismem, akné, nadváhou jsem netrpěla, netrpím). Často prý může porucha štítnice imitovat právě PCO. Je tedy možné, že nyní po stabilizaci štítné žlázy po vysazení antikoncepce budou vaječníky fungovat správně? Předem děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Je to možné,záleží na stavu ovarií,a to se dá dobře ozřejmit ultrazvukem, zda se skutečně jedná o PCO ,přeji vám,aby bylo vše v pořádku. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Ideální
Tuberkulinový test
Články: Tuberkulinový test
Tuberkulinový test je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: