Pco a velmi nízká sliznice

Dobrý den pane doktore, cca od 15 let mám PCO a díky tomu jsem ztratila menstruaci. Jsem kompenzovaná progesterony. V černu jdu kvůli tomu na laparoskopii (snažíme se otěhotnět), a tak jsem byla včera na kontrole na indikaci k operaci. Tam doktor zjistil, že ačkoliv mám den před menstruací, mám sliznici jen 4 mm. Může být tento problém způsoben PCO? Nebo za to může Clostilbegyt, který jsem v předchozím - v březnovém cyklu brala? Snažím se pomáhat i přírodně, piju kontryhelový čaj, Nosifol, cvičím Mojžíšovu metodu, v cyklech, kdy to dělám, mám sliznici max 7 mm. Přiznám se, že teď v dubnu jsem to vzdala a nepila a necvičila jsem nic. Trochu mi vrtá hlavou, zda by ten problém mohly způsobit PCO, které budou u mě asi těžší, nemocné mám oba vaječníky, které jsou navíc velmi bolestivé a jestli i tento problém může laparoskopie - konkrétně skarifikace a tím nabuzení přirozených hormonů - vyřešit?

Odpověď odborníka:

Dobrý den. To je divné, PCO sy má mít přece vysokou hladinu estrogenu, tedy i sliznici. Laparoskopie může na 3-6cyklů pomoci ovulovat.Nosifol berete pravidelně již nějaký měsíc, to je také divné a co štítná žláza a hladiny cukru, latentní cukrovka?

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
4 mýty a pravdy o plísních
Články: 4 mýty a pravdy o plísních
Ten boj mnozí z nás svádí...
Když se rakovina rozšíří do kostí
Články: Když se rakovina rozšíří do kostí
Toto zhoubné onemocnění...
Příznaky spojené s Crohnovou chorobou ovlivňuje také menstruační cyklus
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x