Pco syndrom

Dobrý den měla jsem problém s otěhotněním přirozeně to nešlo rok.Pak mi Dr.Zjistil PCO syndrom menstruaci jsem měla nepravidelnou .Po laparoskopii a drillingu jsem za 2 měsíce otěhotněla.Ted se obávám,že po druhé to zase nepůjde.Známí mě utěšují ,že už jsem jednou odrozena,,že to po druhé pujde samo.Co si o tom myslíte vy?Je nějaká šance ,že by to šlo normálně?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, PCO syndrom je chronické onemocnění, při kterém je šance na přirozené otěhotnění opravdu snížena, ale není vyloučena. Vy jste absolovovala laparoskopickou operaci na vaječnících, jejíž cílem bylo umožnit spontánní ovulaci. Potom jste byla úspěšně těhotná. Samozřejmě můžete otěhotnět spontánně, hodně záleží na době, která uplynula od operace, záleží i na momentální pravidelnosti menstruačního cyklu. Obecně se ale opravdu nedá říct, že podruhé bude otěhotnění snadnější.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x