Pcos

Dobrý den, když jsem chtěla otěhotnět, zjistili mi PCOS. Podstoupila jsem úspěšně IVF. Nyní jsem 3 roky po císaři. Menzes mívám velmi silnou, občas i velmi dlouhou a bolivaji mě občas vajecniky. Vse jsem prisuzovala právě PCOS. Na roční prohlídce u gynekologa jsem byla 3.8. A měla jsem zpoždění. Dělal ster z čípku a ultrazvuk dělohy. Dal mi agolutin na vyvolání menzes. Teď jsem tedy asi 10 dní od PM a opět mě pobolivají vajecniky. Jestli mi Dr. dělal i ultrazvuk vaječníků nevím. Nijak to nekomentoval. Kamarádka mě vyděsila, že bych mohla mít rakovinu vaječníků po té dávce hormonů na IVF. Chci se zeptat, jaké je riziko, že by to tak mohlo být a jak to mohu zjistit? Jak se může moje tělo chovat při PCOS? A myslíte, že je možné, že když mi lékař dělal ultrazvuk, že by se nepodival na vajecniky? Má dovolenou tak se ho nemohu zeptat a jsem nervózní. Předem děkuji

Odpověď odborníka:

Nemusíte mít žádné obavy při ultrazvuku se vždy provede i kontrola vaječníků patří to k vyšetření a po IVF rozhodně nevzniká rakovina. /Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: