Pcos

Dobrý den, ráda bych znala Váš názor. Mám PCOS, pozitivní účinek měla vždy HA. Tu bohužel už skoro 3 měsíce nemohu užívat z důvodu operace a následných žilních komplikací. Zhoršil se stav vaječníků (mám spoustu cyst na velkých vaječních) a mám skoro permanentní bolesi podbřišku. Můj dr. mě informoval o možnosti léčby při laparoskopii. Existuje i nějaký jiný způsob, jak zmírnit obtíže? Moc děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lucie! ANO, máte volbu!! PCOS je jednou z méně známých složek metabolického syndromu (to je nemoc z blahobytu). Nevím samozřejmě, v jakém jste zdrav.stavu, ale na rozvoji PCOS (což je plně zvratné onemocnění) se podílí inzulinová rezistence. Takže jste-li obezní, ihned zhubnout. V každém případě : pravidelný pohyb (alespoň obden hodinu zadýchat, zapotit), úprava stravování (pravidelnost. méně sladkostí, pozor na glykemický index, více bílkovin). Jakmile se Vám vylepší kondice a tím i schopnost hospodařit s cukrem a inzulinem, projevy PCOS pravděpodobně zcela ustoupí. Operaci zvažujte, až teprve bude-li tato shora popsaná léčba bezúspěšná. Oslovte poradce pro výživu a životní styl nebo lékaře celostní )holistické) medicíny.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
reakce | Od: Lucie B. | 29.12.2009 17:03
Jen chci doplnit....při výšce 167cm vážím 55 kg. Pohyb mám minimálně 3x týdně (aerobic, plavání,...). Sladkostí moc nejím a všeobecně se snažím jíst zdravě.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: