Pcos

Chtěla bych se zeptat zda jde syndrom pol. ovarií zjistit pouze ultrazvukem? V listopadu jsem byla na laparoskopii s podezřením na endometriozu, byly by polycystické vaječníky vidět při laparoskopii? Nic takového mi nebylo řečeno,až nyní jsem byla u svého lékaře, který mi pouze podle ultrazvuku oznámil že mám pcos. Je možné, že se toto vytvoří během pár měsíců? Jediný příznak, který mám je nepravidelná menstruace, nadváha a bolesti v podbřišku. Ovulace probíhá normálně. Nevím co mám v tomto případě dělat.Byla mi doporučena hormonální léčba, ale nevím zda jí podstupovat. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dle UZ lze poznat polycystické vaječníky, pokud jsou, ovulace obvykle neprobíhá. pokud nechcete těhotnět, lze nasadit antikoncepci, obvykle při snížení hmotnosti se vše dostane do normálu.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: