Péče o dítě

Dobrý den,chci se zeptat na mého 9 měsíčního syna,jestli je v pořádku jeho váha,která je nyní 7kg a 70cm.při narození měl 2150kg,47cm nar.v 37 týdnu.je zdraví,žádné problémy nemá.jeho vrstevníci mají tak o 3-4 kg více.na jídlo má:ráno nemléčnou kaši,na oběd zelenina ,maso.svačinka ovoce a na noc mléčná kaše,po každém jídle ještě kojím,na pití mu jinak nic nedávám.můžete mi prosím říct,jestli je to vpořádku?jeho váha se moc nezvyšuje a je pořád stejný.děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud celkově prospívá (není příliš plačtivý, nemívá často hlad a žízeň, má se čile k světu, nejeví známky nemoci), je jeho růst v pořádku (Jsou děti útlejší a děti silnější, Vaše dítě zřejmě patří k těm útlejším - pozn. jak jste na tom s postavou Vy a otec dítěte?). Obecně platí, že v roce by mělo dítě dosáhnout trojnásobku porodní váhy, a Váš syn jí dosáhl už nyní. Navíc popsaný jídelníček je také v pořádku a je výborné, že stále kojíte. K pití můžete kromě mateřského mléka dávat také čistou neochucenou vodu.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: