Pediacel 2+1

V polovině prosince bude mému synovi 3,5 měsíce a máme jít na první dávku očkování, vybrali jsme Pediacel a já jsem se chtěla zeptat, jestli je možné v takovém případě zvolit schéma 2+1? Pokud ano, v jakých intervalech by se vakcína očkovala? A bylo by oškování stejné účinné jako u schématu 3+1? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Výrobce udává dvě možná schémata očkování a to 2+1 a 3+1 - účinnost by měla být srovnatelná. U schématu 2+1 se očkuje nejčastěji ve 3. a 5. měsíci věku a posilovací dávka v odstupu alespoň 6 měsíců od 2. dávky. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: