Penbene a antikoncepce

Dobrý den, v pondělí (7.7) jsem dostala na 10 dní Penbene, jelikož mám angínu. Beru HA Bonadeu a od pondělí (7.7.) mám 7 denní pauzu. Chtěla jsem se zeptat, zda Penbene ovlivňuje účinek antikoncepce? Kdyby ano, jak dlouhou dobu po doužívání antibiotik se mám ještě jinak chránit? Moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Antibiotika snižují účinek antikoncepce podstatně méně,než se tvrdí, pokud chcete mít naprostou jistotu používejte v cyklu,kdy budete mít antibiotika ještě kondom, i když je to snad až přílišná opatrnost. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Masáž srdce je při první pomoci důležitější než umělé dýchání
Fakta a mýty o revmatoidní artritidě
Články: Fakta a mýty o revmatoidní artritidě
Lidově řečeno revma je...
Tenisový loket
Články: Tenisový loket
Počet lidí sužovaných...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Články: Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Běžné zažívací obtíže lidé...
Rektoskopie
Články: Rektoskopie
Rektoskopie je endoskopická...
Pooperační bolest
Články: Pooperační bolest
Chystáte se na svou první...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x