Pendepon

Dobrý den.Chodím po třech týdnech na injekci Pendeponu.Dnes mi oznámili,že se Pendepon přestal vyrábět a že není jiný lék.Pendepon mi píchají,protože mám vysoké ASLO /nyní už jen 800,mívala jsem 1200/.Léčím se u revmatoložky s revmatoidní artritidou.Prosím vás o radu,co se bude podávat místo Pendeponu?

Odpověď odborníka:

Alternativou je podobný přípravek ze zahraničí (např. Bicillin® L-A) - někteří pacienti si pro něj jezdí do Německa nebo Rakouska s českým receptem, musí si ho ale uhradit sami. Další možností je dlouhodobé podávání menších dávek penicilinu (např. V-PNC, Penbene) v tabletách. Zeptejte se, prosím, Vaší revmatoložky, která možnost je pro Vás nejvhodnější.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: