Pendepon a léčba zánětu v krku

Před 4 týdny se mi na noze udělal erysipel, bral jsem injekce penicilinu a po týdnu mi byl aplikován pendepon. Za týden bych měl dostat další. Léčba má trvat 3 měsíce. Bohužel od včera mě silně bolí v krku a v nose, zatím beru jen paralen, ale dnes jsem začal vykašlávat hustý hlen. Je možné, aby mi dr. předepsal antibiotika, pokud mám pendepon?

Odpověď odborníka:

Doporučila bych konsultovat nález s praktickým lékařem. Dokáže rozlišit původ infekce- při virose jsou antibiotika nevhodná. Pokud by nález působil jako bakteriální infekt, je možné rozšířit spektrum penicilinu dle předpokládané citlivosti vyvolavatele.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: