Penicil 750 a antikoncepce belara

Dobrý den, užívala jsem penicilin 750 a zároveň užívam i antikoncepci Belara. Den po dobrání antibiotik včera se stala nehoda s kondomem,včera také jsem užila poslední 21. pilulku antikoncepce. Zde na diskuzi jeden lékař píše, že Peniciln drasticky snižuje účinek antikoncpece, jinde se dočítám,že prakticky vůbec se nemají tazatelky obávat. Mám se obávat otěhotnění? Jaký je vliv Penicilinu tohoto typu na HA Belaru?

Odpověď odborníka:

Antibiotika snižují účinek antikoncepce méně než se traduje a pokud se tak stalo u poslední tablety neměla by jste mít příliš velké obavy. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: