Penicilin 750mg a lindynette20

Dobrý den, antibiotika jsem začala užívat v době, kdy jsem dobírala poslední 3 pilulky HA. Poté jsem měla sedmidenní pauzu, ve které jsem antibiotika dobrala a opět nasadila HA. K pohlavnímu styku v této době nedošlo. Chci se zeptat, zda je nutné se chránit ještě jinou metodou či mohu být klidná? Včera jsem zapomněla vzít piplulku (3.v platicku) a požila ji po uplynutí 12hodin. Je snížené riziko, i když se s přítelem uvidím až o víkendu? Děkuji

Odpověď odborníka:

Antibiotika ovlivňují antikoncepci méně než se traduje,ale pokud byla prodleva delší než 12 hodin je vhodná ještě ochrana kondomem po dobu 10 dní. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: