Penicilin a alkohol

Dobrý den, měl jsem angínu a bral jsem nejdříve 3 dny antibiotika Azitrox 500 a poté 10 dní V-Penicilin 1,2 mega biotika. Chtěl bych se zeptat zda po 3 dnech od poslední tabletky již mohu normálně pít alkohol, popřípadě o za jak dlouho od dobrání antibiotik je to možné? Také bych se chtěl zeptat jak dlouho přežívájí bakterie angíny na předmětech (např. oblečení, nábytku,..). Děkuji

Odpověď odborníka:

Doporučuji alkohol maximálně omezit, resp. užívat v umírněném množství, protože efekt Azitroxu přetrvává asi měsíc. Po tuto dobu jsou játra zaměstnána zpracováváním Azitroxu a nadměrná konzumace alkoholu je může snáze poškodit. Nádobím, oblečením ani jinými předměty v domácnosti se původci angíny nešíří.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: