Pentasa v těhotenství

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se informovat ohledně užívání Pentasy v době těhotenství. Mám Crohnovu nemoc, nyní v klidové fázi. Pentasu užívám 3x2 tablety denně. Hrozí zde nějaká rizika pro plod? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Pentasu v těhotenství můžete užívat. Jde o dobře známý lék a bezpečný, s kterým existuje dlouhá zkušenost, dokonce jde o lék první volby v těhotenství, lepší alternativa zatím neexistuje. Účinek Pentasy je převážně lokální (ve střevech), přes placentu se dostane jen minimální množství. Snižovat dávky není třeba. Je třeba si uvědomit, že i Crohnova nemoc v těhotenství přestavuje určité riziko pro Vás a Vaše dítě, proto je nutné ji účinně léčit.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: