| Nápověda

Pentomer retard

Jedná se o tatínka,dosud užíval mimo jiné léky pentomer reterd,dnes mu praktický lékař řekl,že on mu už tento lék předepsat nemůže,že se předepisuje nově pouze při bércových vředech a to u kožní lékařky. Tatínek bércové vředy nemá,užívá tento lék od té doby,co mu byl úplně odoperován kyčelní kloub a náhrada nebyla možná. Prý se tento lék dříve na toto předepisoval,nyní už ne a jiný lék není,takže ho už nebude užívat.Jak to tedy je. Děkuji za odpověď M

Odpověď odborníka:

Pentomer retard je německý lék, který se používá k léčení potíží z atherosklerotického zúžení tepen zvláště dolních končetin, omezení chůze pro nedostatečné kyslíkové zásobení svalstva. Nemá souvislost v léčení při potížích nebo po operacích kyčelního kloubu. Neznám instrukci praktického lékaře. Ve vašem případě by bylo dobře se poradit s vašim ortopedem Škála léků, které se používají pro rozšiřování tepének na končetinách je široká a je otázkou zda je tato léčba tímto lékem pro vašeho otce na místě. Konsultace jak uvedeno výše je na místě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

Poradna lékaře

Zeptejte se lékaře na Váš zdravotní problém. Již 703 zodpovězených dotazů tento týden.

Zeptejte se zdarma lékaře
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Zmrazená naděje aneb Odložené mateřství

Z cyklu Program zachování plodnosti PRAGUE FERTILITY CENTRE Společnost i lékařská obec považují těhotenství a následně porod a výchovu dítěte za nejdůležitější část života...  celý článek

x