Perianální absces

Dobrý den, v roce 2005 mi byla diagnostikována crohnova choroba a nyní,8 týdnů po porodu, jsem prodělala chirurgické odstranění poměrně velkého mezisvalového absces oblasti zevního svěrače a hráze. Můj dotaz směřuje k případnému dalšímu těhotenství. Může z tohoto důvodu vzniknout nějaká komplikace? Je doporučován císařský řez? Současný porod byl bez komplikací a pro mě docela pohodový. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, záleží na stupni zhojení /bez komplikací jako je chronické tvoření hnisu a podobně/ a na vývoji těhotenství /dítě koncem pánevním by se asi císařským řezem porodit mělo tak jako tak/. Myslím si, že by neměly být žádné komplikace a i porodit byste mohla normální cestou, zeptejte se ale na názor i vašeho gynekologa, který vás dlouhodobě sleduje. Komplikace s těhotenstvím by být nemusely, pokud ovšem je vaše nemoc stabilizovaná: pokud ne, počkejte až budete v remisi cca půlrok, jinak je nebezpečí aktivace nemoci v těhotenství. Informujte se u svého gastroenterologa. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: