Perianální absces

Dobrý den, přibližně před rokem a půl se u mě objevil perianální absces, který byl chirurgicky ošetřen. Přibližně půl roku poté se absces objevil opětovně na stejném místě, který byl po poradě s praktickou lékařkou léčen jen antibiotiky. Absces prasknul sám a pomocí antibiotik problém ustoupil. V daném místě ale vznikla boulička, ze které nepravidelně vytéká tekutina a místo je citlivé a střídavě bolestivé. Ráda bych se informovala, jestli je možné tento problém nějak léčit a příp. jak se při této léčbě postupuje. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, s největší pravděpodobností jde o recidivu perianálního abscesu. Doporučoval bych chirurgické ošetření a následně vyšetření konečníku, zda příčinou abscesu není píštěl, která způsobuje recidivy

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: