Perianální píštěl

Dobrý den. Jsem dva a půl měsíce po operaci konečníkové píštěle, která měla být definitivním řešením po operaci periproktálního abscesu. Píštěl byla nekompletní, nicméně trochu obtěžovala, chirurg navrhl řešení elastickou ligaturou. Asi mě měl informovat, že se bude jednat o tak zdlouhavý a bolestivý proces... Při kontrolách je doktor v klidu, prý je lokální nález příznivý. No já jsem z toho nervózní, protože nepozoruji žádný vývoj. Stále se 2-3krát denně sprchuji, mám hrůzu z toho jít na záchod mimo domov, stále přikládám krytí a pozoruji stálý únik sekretu, krve, stolice. Ligatura zatím dotažena 3krát, vždy otok a příšerná bolest (bolest snáším obecně celkem dobře, myslím, že nejsem hysterka ani hypochondr, ale toto bylo zatím nejhorší, co jsem zažila). Poprvé musel chirurg ligaturu povolit, podruhé a potřetí bolest nastoupila druhý den (až byla sliznice oteklá, následovalo vždy 4-5 dní bolesti, které se nedaly bez Tramadolu vydržet, krev na krytí, bolest jako by vám někdo řezal řiť nožem... Mám hrůzu z dalšího přitažení, navíc se objevila dírka v místě bývalého ústí píštěle. Takže malomyslnost, jestli to vůbec stálo za to, jít na tu operaci. Ta píštěl mi tolik potíží nedělala jako ten stav teď... Prý mi když tak do toho zevního ústí, které se obnovilo, dá nějakou hadičku... Kontrola po zimních prázdninách... prý do jara to bude ok. No nevím, je to tak obvyklé, normální? Mám hrůzu z dalšího přitažení, ta bolest fakt nedá spát... do toho má člověk normálně fungovat... Jak dlouho to může trvat a co ta dírka na konci řezu, tj. v místě dřívějšího ústí píštěle? Díky za odpověď a váš čas. Přeji vše dobré.

Odpověď odborníka:

Dobrý toto je dosti složité, je třeba vyšetření a pak teprve zhodnocení stavu, ligatury se používají, dalšími metodami je exstirpace s plastikou vnitřního ústí. Nemohu se k postupu vyjádřit bez vyšetření

MUDr. Tomáš Mašek
MUDr. Tomáš Mašek

Specializace: Chirurgie a traumatologie

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Růstové grafy dávají rodičům jistotu
Články: Růstové grafy dávají rodičům jistotu
Každý starostlivý rodič...
Scintigrafie skeletu
Články: Scintigrafie skeletu
Scintigrafie (scinti...
Růstové grafy ukážou
Články: Růstové grafy ukážou "budoucnost"
Růst a jeho sledování patří...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: