Periferna lezia n.peroneus

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať či je možné obnoviť činnosť tohto poškodeného nervu do pôvodného stavu (a ak áno tak v akom časovom rozmedzí). Momentálne užívam B vitamíny, magnézium a cvičím na rehabilitáciach poprípade čo by ste mi ešte vy odporučili na túto diagnózu. Ďakujem za odpoveď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vitamíny B řady jsou vhodné, rehabilitace nutná. K nápravě je třeba opakovaně během dne cvičit, vhodné je i kartáčování postižené části těla jemným kartáčem nebo lufou. činnost postiženého nervu se většinou obnoví, event. pravděpodobnost lze částečně určit dle EMG nálezu. Pokud se neupraví do půl roku až 1 roku, je postižení většinou již trvalé.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: