Periorální dermatitida

Dobrý den, v říjnu/listopadu minulého roku se mi poprvé objevily malé pupínky nejprve u nosu a poté na bradě a kolem úst. Kožní lékař mi diagnostikoval periorální dermatitidu a doporučil mi přestat používat jakékoliv krémy na obličej (tehdy jsem používala přírodní kosmetiku Alverde). Místo toho mi napsal nějaký jiný krém vyrobený přímo v lékárně (nebyl na něm napsaný název). Jakékoliv pupínky mi z obličeje zmizeli cca před 4 měsíci. Od té doby nepoužívám žádný krém na obličej, pouze dvoufázovou odličovací vodu Garnier, která mi pleť nijak nedráždí. Jenže bych zase chtěla začít používat krémy na obličej - ne příliš drahé a volně prodejné v drogeriích. Můžu si už koupit jakýkoliv krém, když příznaky periorální dermatitidy nemám 4 měsíce? Vím, že tato "nemoc" má tendence se vracet, proto se raději ptám. Také se chci zeptat, jestli je vhodnější používat raději denní nebo noční krém? Nechci pleť příliš zatěžovat dvěma krémy, proto chci nejdřív začít používat jen jeden. Vím, že buď denní nebo noční zatěžuje pleť, která trpěla periorální dermatitidou, více (jen nevím který). Děkuji za odpověď, Aloos

Odpověď odborníka:

Nezáleží na značce a složení krému, ale spíše na tom, že vůbec něčím kůži promazáváte. Periorální dermatitida se může a nemusí vrátit, je třeba velké opatrnosti. Zkuste spíše krémy lehčí, hydratační, nepoužívejte je každý den.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zázrak jménem česnek
Články: Zázrak jménem česnek
Česnek je nedílnou součástí...
Kolik mužů prošlo vaší ložnicí?
Články: Kolik mužů prošlo vaší ložnicí?
Kolik mužů prošlo vaší...
Cukrovka - Diabetes Mellitus
Články: Cukrovka - Diabetes Mellitus
Diabetes mellitus, cukrovka...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Trombóza kvůli antikoncepci? Velmi ojedinělá
Články: Trombóza kvůli antikoncepci? Velmi ojedinělá
Média se v současnosti plní...
Vyšetření demence
Články: Vyšetření demence
Vyšetření demence je soubor...
Kedlubny pomohou potlačit komplikace spojené se střevními záněty
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: