Peristaltika

Dobrý den,chtěla bych se zeptat trápí mě jako by přelévání nebo zaškrundání v jednom místě nalevo od pupku,slyším to hlavně v klidu,většinou to má vliv když se napiju nebo najím,žaludek to není,nebolí mě to jen je mi to nepříjemné,v září munulého roku jsem byla na kolonoskopii,vše bylo v pořádku,stolice je pravidelná jen s velkým m množstvím hlenu,cítím to i jako by v levém ohbí tlustého střeva,nemohlo by se tam něco tvořit?nějaká překážka kde by pak ta peristaltika byla více slyšet?nebo plyny které tam kolují..většinou po tom co to slyším v tom jednom místě tak mi odejdou větry..jsem z toho pořád ve stresu moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud byla koloskopie v pořádku, tak byste nemusela mít obavy z onemocnění střeva. Pokud byste měla střeva naplněná plyny, může se obsah přelévat, pomohl by některý lék na plynatost - Espumisan,Nobal nebo Degasin a hlavně vynechání nadýmavých potravin, včetně nápojů, sycených C02. Ale to, že pohyb střev vnímáte, je normální, zvlášť po jídle a vleže. Zdravím,kroupa

MUDr. Ondřej Kroupa
MUDr. Ondřej Kroupa

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Chirurgická ambulance, Poliklinika Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x