Peroxid vodíku

Dobrý den, poranil jsem si ruku (rezavý plech) a ránu jsem si polil peroxidem vodíku, aby se mi tam nedostala nějaká infekce, ve spěchu jsem si ale nevšiml, že je už skoro 10 let starý. Není tu nějaké riziko, když jsem ho použil?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, potřebnou účinnost peroxidu jistě nelze očekávat, další otázkou je pak vaše poslední přeočkování proti tetanu. Proto doporučuji lékařskou kontrolu.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Alergie může číhat i v plísňových sýrech
Články: Alergie může číhat i v plísňových sýrech
Také jste si mysleli, že...
Dejte „zeleným“ pastám zelenou
Články: Dejte „zeleným“ pastám zelenou
Nikdo z nás nechce své tělo...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: