Pertuse

> Dobrý den, > > chtěla bych se zeptat. Syn 17 let prodělal černý kašel, zjištěn v červenci. V září mu bylo opět na mé doporučení vzáno na pertussi krev. Jelikož v chladném počasí se dusí , jako dřív, když pertussi měl. Před černým kašlem mu to nedělalo. > > Lékařka mu tedy vzala krev a odpovědi bylo, že ještě tam nějaké bacily jsou, ale jsou přebité a je to vše dobré. Více mi odmítla vysvětlit, že bych tomu stejně nerozuměla a není třeba to dále léčit. > > Mohli by jste mi vysvětlit, jak to tedy je. > > Je alergik-astmatik a má oslabenou imunitu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pozitivní protilátky ve vámi ofoceném nálezu svědčí o proběhlé pertusi, nikoliv tedy o akutním a aktivním onemocnění, které by se mělo léčit antibiotiky. Doporučuji ale kontrolní plicní vyšetření, protože pertuse mohla zapříčinit zhoršení astmatu.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: