Pervitin a antikoncepce

Dobrý den....je to sice blbé...ale nijak jinak se anonymně zeptat nejde...beru antikoncepci belara asi uz pres půl roku..menstruaci sem měla pravidelně až do posledního měsíce teď...o víkendech sem začla užívat pervitin..někdy i přes týden..jedná se jen o tenhle měsíc..a menstruaci sem měla jako vždy..ale za 2 týdny po menstruaci sem to dostala jakby znova..a taky sem špinila hnědě..(to sem brala to piko), já si myslím že je to kvůli tomu..protože do té doby než sem začla s pervitinem sem měla menstruaci pravideně..a od té doby co sem začla víkendově a někdy přes týden ale to málo...tak mám problémy s tou menstruací..ptám se, jestli to může být z toho...protože navíc když to berete tak třeba za celý víkend nic nejíte a tak si právě myslím, že tím že nemám nic v žaludku, tak se ta tabletka nemá kde uchytit, když mám úplně prázdný žaludek..nebo že by to piko přebilo tu antikoncepci a proto si to tělo jakby myslelo že už je ta pauza...je to možné? Všichni mi říkají, že ne..ale vy byste to měli vědět lépe....moc děkuji za odpověd!!! A prosím, že mi odpovíte jasně :D

Odpověď odborníka:

Dobrý den, poruchy menstruace s pervitinem a změnou životního stylu mohou souviset, ale také nemusejí. Můžete klidně mít čistě gynekologický nebo jiný zdravotní problém, bez ohledu na užívání drog. Doporučuji vyhledat gynekologa a ujistit se, že z gynekologického hlediska je vše v pořádku (že nejste těhotná, že nemáte žádný gynekologický zánět, že nemáte třeba poškozenou sliznic na děložním čípku...). Jinak, obecně, pervitin jako takový nemá na menstruační cyklus vliv.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: