Pervitin před operací

Dobrý den, nejspíš mám tříselnou kýlu. Tedy na 99% jen teď čekám ještě na vyšetření na chirurgii, kde mne to zcela potvrdí. Ohledně čeho však píši... Když by mne tedy potvrdili tříselnou kýlu a chtěli by mne operovat, jaké předoperační testy musím podstoupit a zda-li je podstatný i fakt, že jsem občasný uživatel pervitinu. Né nitrožilní ani inhalační, avšak šňupáním. (Vím, že ve výsledku není rozdíl, tím mám na mysli, že fetka jako fetka). 1. Co tedy vše musím podstoupit? 2. Zda-li je důležité to říci? 3. Zda-li je to pro operaci či při operaci jakkoliv rozhodující. 4. Zda-li mne to jejich testy zjistí. 5. Zda-li to bude u mne navždy v papírech zapsáno? 6. Zda-li tyto informace poskytnou mým blízkým (případně i přes můj přímo řečený nesouhlas)? Předem Vám mnohokrát děkuji za jakoukoliv odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Matěji, určitě řekněte, že jste užívatelem pervitinu, je to důležité pro operaci i uspání (anestezii). Pokud nejste jinak vážnějí nemocen, předoperační vyšetření je EKG a laboratorní testy z krve. Přítomnost drog se přitom nestanovuje. Když to uvedete, určitě se to do papírů zapíše. Jestli si vysloveně nebudete přát aby se to dozvěděli příbuzní, tak by jim to personál neměl dát věddět.

MUDr. Juraj Mosendz
MUDr. Juraj Mosendz

Specializace: Chirurgie
Pracoviště: Palas Athena, Klinika jednodenní chirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x