Pesar a jeho užívání

Dobrý den, zakoupil jsem si pesar, ale před jeho použitím mám několik dotazů. V letáčku je napsáno, že se má vytáhnout pesar do 48 hodin po nasazení, ale po styku nechat alespoň 6 hodin zaveden. Jenže co když se s partnerem milujeme 2x - 3x denně? Je možné nechat pesar zavedený v kuse každý den a vytahovat ho 1x za den na 2 hodiny? Není to nebezpečné a nezvýší to riziko otěhotnění ? Nebo když se takto bude pesar vytahovat pravidelně po určených 48 hodinách na krátkou dobu ( třeba ty dvě hodiny) a pak opět zaveden na dalších 48hodin, budu chráněná a zdravá? Mnohokrát děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, trochu moc komplikací s pesarem ve vašem životě, nezdá se vám?? při sebepečlivější péči je tato antikoncepční metoda méně spolehlivá než pravidelné užívání hormonální antikoncepce nebo použití kondomu.

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Odpověď odborníka? | Od: Han | 30.3.2015 14:52
Evidentně je pan doktor ignorant :) propagovat
hormonálku, jen ať je ČR hormonální velmoc a
doktoři ať mají provize.
reagovat
Odpověď odborníka? | Od: Han | 30.3.2015 14:52
Evidentně je pan doktor ignorant :) propagovat
hormonálku, jen ať je ČR hormonální velmoc a
doktoři ať mají provize.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: