Petechie

Dobry den pani doktorka,prosim vas este by som sa rada na nieco spytala ohladne mojich petechii co mam cca 7 rokov ha rukach aj bruchu,mna napadlo ci mi tie petechie nemohlo vyvolat aj uzivanie Ibalginu,kedze mam migreny tak to uzivam,cca 5 tabliet mesacne,mohlo by to byt aj z toho? Petechie mi nemiznu,vsade citam ze petechie casom sami zmyznu,mne skor pomalicky pribudaju. A este ma zaujima napisala ste ze treba dat vysetrit protilatky proti infekcnej mononukleoze a CMV. To akoze keby som prekonala tieto choroby tak nasledok by mohla byt vaskulitida-petechie? Ale tie by mi casom asi zmizli keby je to z tychto chorob,ci by mohli pretrvavat alebo byt nejak zachytene na cievach? Kedze sa jedna o virusy tam asi liecba nebude. Dakujem za odpoved

Odpověď odborníka:

1) Pravidelné užívání Ibalginu může vést ke zvýšenému krvácení, ale při vaší frekvenci to tím asi nebude. Nicméně Ibalgin poškozuje ledviny, játra, doporučuji spíše užívání paracetamolu, je k tělo šetrnější ( dávkuje se dle hmotnosti). 2) Pokud červené tečky přetrvávají, dají se odstranit např. elektrokauterem. 3) Tyto infekce jste mohla v minulosti prodělat, mohlo dojít nyní k jejich aktivaci. Specifická léčba ale neexistuje.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Taky podezírám Ibalgin | Od: MG | 1.7.2012 01:59
neb jsem zdráv, kůži mám
jemnou, bez poruch a
neužívám žádné jiné léky
než Ibalgin (občas bolest
hlavy ze starostí a
přepracování) a všímám si,
že výskyt petechií s jeho
užíváním může souviset, i
krvácivost při drobném
poranění byla vyšší,
podívám se ihned na jeho
Nežádoucí vedlejší účinky.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: