Ph ejakulátu 6,4 a azoospermie

Dobrý den, u manžela (26 let) zjistili opakovaně azoospermie. Urolog-androlog nezjistil u manžela žádný problém jako varikokéla atd., jen zvýšený prolaktin (34), který se nezlepšil ani léčbou Medocriptinem (i když např. varlata vůbec nekontroloval, ale bral i krev, sperma a stěry z vnitřku penisu) a odkázal nás na adopci nebo možnost umělého oplodnění bez větší naděje k mému těhotenství. Manžel má ale velice kyselý ejakulát, a to ph 6,4. Toto ale vůbec lékař neřešil. Mohlo by to s azoospermií souviset? Nebo jaká by mohla být příčina tohoto ph a je možná nějaká léčba? Co je pro to nutné udělat, případně jak by mělo probíhat vyšetření a co všechno je nutné vyšetřit? Také cca před půl rokem jsme našli při ztopoření penisu uvnitř při kořenu penisu takovou bulku jako hrášek, ale brzy zase zmizela. A prodělal před asi rokem zánět prostaty, mohlo by to nějak souviset? Mockrát děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Zánět resp. opakované a neléčené záněty mohou často vést k poruchám plodnosti. Doporučovala bych znovu provést všechny kultivační vyšetření (pokud ještě nebyla provedena) a pokud by zánět přetrvával, bylo by na místě jej léčit. Dále bych doporučovala vyzkoušet alternativnější postupy - dlouhodobou enzymoterapii (jako léčbu ev. chronických zánětlivých změn) a vyloženě alternativní metodu - ajurvédské bylinné tablety na zlepšení spermiogeneze. Ta hladina prolaktinu jednoznačně brzdí tvorbu spermií, takže je nutno to léčit.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: