Pharmatex

Dobrý den, chtěla bych se jen zeptat, zda může být spolehlivost přípravku Pharmatex (v globulích) snížena pohlavním stykem ve vodě (vaně, samozřejmě bez mýdla či jakýchkoliv jiných přípravků, tedy v čisté vodě)? S přítelem normálně používáme kondom, avšak včera jsme měli styk ve vodě pouze se zavedenou globulí Pharmatex (čekali jsme cca 4-5 minut pro její rozpuštění), s tím, že u mne šlo o 14. den od začátku menstruace (18.5 mi začala a délku cyklu mám cca 30-32 dní). Chápu, že žádná metoda není stoprocentní, ale jen by mne zajímalo, zda je zde větší riziko početí než normálně, vzhledem k tomu, že mi je 24 let a dítě neplánuji. Také poslední dobou užívám Nitrofurantion. Zda mám čekat do další menstruace či si případně jít koupit Postinor (který jsem ještě nikdy nebrala), tak abych to ještě do 3. dne stihla? Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, toto je spíše dotaz na výrobce Pharmatexu, jinak spolehlivost těchto metod je obecně výrazně nižší ve srovnání s hormonální antikoncepcí.

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: