Pharmatex a vyš. ledvin

Dobrý den, chtěla bych se zeptat používám místo antikoncepce krém Pharmatex a mámn jít na vyšetření ledvin...to probíhá tak, že 24h denně sbírám moč a následně i ranní den poté, a pak vše nesu na rozbory...a tak mě zajímá může nějak Pharmatex pokazit rozbory moče? Nebo ho muhu v pohode o víkendu používat. Jak je známo ten krém, i když ho použiji třeba v pátek, tak se stane, že někdy je ho trochu ve mně i za pár dní po důkladném sprchování...tak se samozřejmě se do kontaktu s močí dostane. Předpokládám, že by snad jako forma antikoncepce neměl nic způsobit, ale raději se ptám. Děkuji moc.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jelikož budete sbírat moč za 24 hodin, je možné že u Vás nefrolog potřebuje zjistit přesné odpady bílkovin , minerálů a možná i hydrogenuhličitanůů. Navíc nesete i ranní moč , pravděpodobně na chemické vyšetření sedimentu ? Váš antikoncepšní gel obashuje několik pomocných látek na bázi kyselin a fosfrečnanů. Pokud se před sběrem moči můžete vyhnout aplikeci gelu alespoň na 48 hodin bude to s výhodou, Možností je také použít irigátor a vaginu důkladně vypláchnout. Přeji úspěšné testy a hlavně dobré výsledky.

MUDr. Vratislava Kovářová
MUDr. Vratislava Kovářová

Specializace: Nefrologie
Pracoviště: Fresenius Medical Care - Dialyzační středisko Mělník

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: