Pharmatex krém a kondom

Dobrý den, ze zdravotních důvodů jsem musela přestat brát hormonální antikoncepci. Chtěla bych používat kondom a pro případ, kdyby se něco pokazilo v kombinaci s pharmatex krémem. V jendom článku jsem četla, že pharmatex může způsobit naleptání kondomu a tím snížit jeho účinnost, je to pravda? Dále, že se nesmí používat 2 hodiny před použitím mýdlo - platí toto i pro gely, které jsou určené přímo pro intimní hygienu? Musí se dodržet dávkování, když je pharmatex ,,jako pojistka,, při selhání kondomu?Četla jsem, že krému se dává velké množství a ten poté vytéká z pochvy, nestačila by tedy v kombinaci s kondomem např. poloviční dávka? A poslední otázka - v článku bylo napsáno, že pharmatex krém se nemůže používat současně s lubrikační gelem, ale zajistití tento krém dostatečnou lubrikaci? V tomto směru jsem nováček, vždy jsem spoléhala na hormonální antikoncepci. Děkuji mnohokrát za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Pharmatex můžete zkombinovat s kondomem. Nedojde k naleptání kondomu, naopak, tyto dvě antikoncepční metody se vhodně doplňují. Zákaz použití mýdel před a a po aplikaci krému platí i pro přípravky určené pro intimní hygienu. Vhledem k tomu, že spolehlivost kondomu není 100 %, doporučila bych při aplikaci Pharmatexu dodržet předepsané dávkování. Krém dodá i dostatečný lubrikační efekt.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: