Píchání na hrudníku po sundání sádry

Dobrý den, před několika dny mi v nemocnici museli sundat příliš těsnou sadru na noze kvůli ztrátě citu v prstech. Dali mi místo ni už jen ortezu. Když jsem jel z nemocnice v euforii z te úlevy, začalo me pichat na hrudníku, nemohl jsem propadnout dech, motala se mi hlava a kaslal jsem. Trvalo to asi 10 minut, musel jsem na vzduch. Přemýšlel jsem jestli se neotocit a jet zpět. Nicmene za další hodinu už mi bylo zase dobře. Po celou dobu fixace si picham Clexane 0.4. Myslíte, ze to byla embolie, nebo tak krátkou dobu trvat nemůže a bylo to spis od psychiky? Je to již par dnu a od te doby se cítím dobře. Ma to ted smysl ještě nějak řešit? Otekly nijak nejsem, možná ze se o něco víc zadychavam, ale to může byt jen subjektivni pocit.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jestli se Vám hůře dýchá, bude vhodné vyšetření u lékaře. Vyšetří Vás a rozhodne o dalším postupu. I přes preventivní aplikace Clexane se může plicní embólie vytvořit.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: