Píchání náušnic u miminek

Dobrý den, mám 14-ti měsíční holčičku a přemýšlím o píchání náušnic. Kdy je na to nejvhodnější doba? Má na to vliv očkování? A ještě jeden dotaz: četla jsem, že vzhledem k bodům v oušku je lepší píchnout naušnice dříve, neboť při porušení nějakého bodu se daný bod obnoví. Je to pravda? Doporučil byste na píchání dětského pediatra nebo jiného odborníka? Nerada bych přivodila dítěti nějaké zdr. problémy. Moc děkuji za odpověď. Pěkný den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučovala bych náušnice co nejdříve - zabrání se tím traumatizaci dítěte, trochu víc se přimlouvám za nastřelování, které je plně bezbolestné, zato jej neprovádějí lékaři /teda většinou, dle mých informací/. Pokud zvolíte píchání, tak raději u lékaře (ORL nebo i někteří pediatři - lékaři dávají vždy lokální anestezii a píchání je bezpečné). U dětí se dá použít pro anestesii krém Emla, je volně prodejný, ale pokud budete píchat ouška u lékaře, neměl by být potřeba. Dítko by mělo být ve fázi plného zdraví.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Močové kameny
Články: Močové kameny
Močové kameny, urolitiáza...
Co se skrývá za pocitem studených rukou a nohou?
Články: Co se skrývá za pocitem studených rukou a nohou?
Pocit studených rukou a...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: