Píchání u srdce

Dobrý den je mi 18 let. Občas mě začne píchat u srdce, je to velice nepřijemné, vždy pak začnu stresovat,že je to něco závážného nebo infarkt. Byla jsem už u ruzných odporníků. Dělali mi EKG to je zcela v pořádku,poslechové je taky vše v pohodě. a krev taky dobrá. Vždy jak se mi to stane tak tím stresem mám sice tlak normální,ale vysoký tep asi 120 když mi nic není je tep v normě kolo 70 až 85. Nemuže se mi nic stát není to nic vážného? stává se mi to převážně večer nebi když na to myslím. Taky jsem hubená,muže to být tím?Koupila jsem si pupalku. a piju meduňkový čaj. Díky za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ve Vašem věku je vážnější onemocnění (infarkt myokardu..) velmi nepravděpodobné. Může ale jít o některou poruchu rytmu (tachykardii), která ovšem Vaše zdraví nijak neohrozí. Příčinou může být i zvýšený stres (a vnímavost k němu), proto je meduňkový čaj na zklidnění velmi vhodný.

MUDr. Hana Králová
MUDr. Hana Králová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Klinik Kösching

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nádor ve střevě odhalí najisto pouze kolonoskopie
Články: Nádor ve střevě odhalí najisto pouze kolonoskopie
Lidé s nespecifickými...
Sportujete? Měli byste znát svoji ideální tepovou frekvenci
Články: Sportujete? Měli byste znát svoji ideální tepovou frekvenci
Většina lidí provozujících...
Postižení kůže u Crohnovy nemoci
Články: Postižení kůže u Crohnovy nemoci
Nespecifické střevní záněty...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Na zánět průdušek platí síla přírodního léku
Články: Na zánět průdušek platí síla přírodního léku
Přírodní a klinicky ověřená...
Víte, co jíst a nejíst při průjmu?
Články: Víte, co jíst a nejíst při průjmu?
S průjmem se téměř každý...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: