Píchání u srdce

Dobrý den, už čtvrt roku mě píchá u srdce a občas to vystřeluje pod levou lopatkou..Nevíte co by to mohlo být?Četla jsem něco o skříplém mezižeberním nervu či něco s páteří..Je mi 16 a nedávno jsem kvůli tomu píchání absolvovala EKG,plicní a vyšetřeni na štítnou žlázu..Všechno OK, bez jakéhokoliv problému, tak si nevím rady co s tím..Jsem epileptička od února co jsem prodělala epileptický záchvat a byla v křečích a mlátila sebou o tvrdý beton v bezvědomí..Nemohla jsem si při tom udělat něco s páteří?Problémy s pícháním u srdce mám právě od té doby..Doktorka mě poslala k psycholožce, jestli to nemám ze stresu a psycholožka mi nepomohla, ničím se snažím se nestresovat..Děkuji moc za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, příčin podobných potíží může být více, ve Vašem věku je každopádně velmi nepravděpodobné, že by za tím stál problém s plícemi nebo se srdcem. Nejspíše je bolest dána buď poruchou funkce pohybového aparátu (jak píšete - "skříplý nerv" apod.), nebo, zjednodušeně řečeno, "vyšší citlivosti" nervů, které vnímají činnost srdce (u mladé ženy častá věc) - na to zřejmě pomýšlela Vaše paní doktorka, když Vás nakonec poslala k psycholožce. Stav pohybového aparátu a také možnost, že při epileptickém záchvatu došlo k nějakému poranění by měla zhodnotit Vaše praktická lékařka, stejně tak jako nutnost jakýchkoliv dalších vyšetření (např. rehabilitačním lékařem). Každopádně by Vám na základě znalostí ostatních informací o Vašem zdravotním stavu a výsledků dosavadních vyšetření také měla poradit, co dělat, aby se Vám ulevilo.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x