Pichani u srdce

Dobry den, uz celkem dlouho me picha pod i nad levym prsem. Byla jsem na ultrazvuku i EKG ale doktor mi rekl ze mi nic neni. Pocituju to pri kazde cinnosti, kdyz sedim, lezim, varim, pracuji, proste porad. Mohli by jste mi poradit co mam delat ? Jsem kuracka cca. 10cig./den. Diky

Odpověď odborníka:

Slečno Michaelo. Příčin podobných potíží může být celá řada, je ovšem velmi nepravděpodobné, že by šlo o primárně plicní nebo srdeční problém - je dobře, že jste absolvovala kardiologické vyšetření, jeho negativní závěr ale samozřejmě neznamená, že Vám "nic není". Vhodné je tedy probrat stav s Vaším praktickým lékařem, který při znalosti Vašeho celkového zdravotního stavu a životosprávy vyhodnotí stav lépe, zdrojem potíží může být např. problém v oblasti pohybového aparátu (blokáda žeber apod.), také je samozřejmě vhodné se zaměřit na vyšetření prsu jako takového. Že byste měla přestat kouřit je jasné, ale s popsanými aktuálními potížemi to spíše nesouvisí.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Články: Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Léto a vycházky do přírody...
Chronická únava: zkuste homeopatika, možná budete překvapeni!
Dětský růst
Články: Dětský růst
Veškeré živé organismy se v...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Růstové grafy dávají rodičům jistotu
Články: Růstové grafy dávají rodičům jistotu
Každý starostlivý rodič...
Když se rakovina rozšíří do kostí
Články: Když se rakovina rozšíří do kostí
Toto zhoubné onemocnění...
Tuberkulinový test
Články: Tuberkulinový test
Tuberkulinový test je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: