Píchání uší

Dobrý den.Byla jsem ze synem 4 roky ,na vyšetření ORL.Má podstoupit nosní mandli,ale to by mě netrápilo.Ještě mu mají při tom nějak píchat uši.To prý když mu budou dělat tak se nesmí celý rok koupat atím pádem si nedovedu představit léto.Opíšu Vám nyní co dokltor napsal.bubínky bledé,matné,bez lesku,kontura neostrétonsily střední,klidné.tympano:bilat plochá C-podtlaky 300-0,1ml serotympanon bilat susp. dopor: adenotomii ev.i otomikroscopii.Napiště mě prosím, co to teda je a je li to nutné.Děkuji!!!!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, často při zvětšené nosní mandli dochází k chronickému zánětu Eustachovy trubice a tím pádem k tomu, že se ve středouší nachází podtlak nebo dokonce tekutina. Zároveň bývá zhoršení sluchu. Standardně se tedy provádí odstranění nosní mandle a zároveň propíchnutí bubínků a odsátí případné tekutiny. Pokud se ve středouší nachází klihovitý sekret, vkládají se někdy speciální trubičky, které zajišťují ventilaci středouší a léčbu tohoto zánětu. V takové případě skutečně musí být uši chráněny před potápěním. Pokud je ve středouší pouze žlutavá řídká tekutina, trubičky se většinou nevkládají a v takovém případě bubínky brzo zarostou a koupání je možné bez omezení.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x