Píchání v hrudním koši

Již asi 4 měsíce mě trápí občasné závratě, motání hlavy. Ne nikterak silné, řekl bych spíše slabšího charakteru, ale přesto je to prostě "znát". Kdykoli si doma měřím krevní tlak, tak bych řekl že je vpořádku. Mám hodnoty od 115 - 135 / 75-85....puls jak kdy...pokud jsem v klidu tak kolem 80ti, pokud mám strach nebo se fyzicky namáham tak třeba i 140. Mám pocit jakoby nedostatečného nadechnutí, ale nelapám po dechu. Občas mne píchá jako na levé straně žeber na úrovni srdce. Ale domnívám se, že mám své problémy od páteře. Nyní jsem 2 roky (dá se říct v kuse) trávil drtivou většinu svého času shrbený u PC. Z toho se mi udělal syndrom suchého oka, na který beru kapky a nejspíš jsem si udělal něco s páteří. Koupil jsem si anatomický polštář, a začal se trošičku hýbat a řekl bych, že se to zlepšilo. Jenže jsem před 14ti dny nastoupil do nové práce, která je fyzicky náročnější. Nošení těžkých břemen, šplhání na žebříky apod. a nejspíš jsem si zase něco udělal s páteří. Když protáčím hlavu dokalu, silně někde v krku křupe. Navíc mam kulatá záda a neustále cítím jakoby svalový tlak v páteři někde na úrovni pod lopatkami až na horu. Občas mne mírně, ale opravdu jen mírně pobolívá hlava, není to ani na prášek. Myslíte si, že nejpravděpodobnější příčinou mých potíží jsou problémy s páteří? Neměl bych se obávat třeba nádoru na mozku nebo tak něco? Je mi 23 let. Jen dodám, že z léků užívám Budenofalk a Helicid, ale již několik let, takže po lékách to nejspíš nemám. Když se protahuji, tak mi tak nějak křupe v trochu v celých zádech. nejvíce však hrudní a krční páteř. Mám také pocit právě unavených očí. Je nutná návštěva neurologa či kardiologa? Nebo bude stačit pokud si zajdu za svým praktickým lékařem pro nějaké řekněme....obrázky, manuály...cviků na páteř. Mnohorkát děkuji, S pozdravem Štěpán

Odpověď odborníka:

Štěpáne, tak jak potíže popisujete, jde velmi pravděpodobně skutečně o vertebrogenní potíže (potíže s páteří resp. pohybovým aparátem). Vertebrogenní potíže se vyznačují především svojí vazbou na pohyb- tzn. některé pohyby nám nedělají dobře nebo přímo bolest vyvolávají. Určitě postačí vyšetření praktickým lékařem- měl by být proveden rtg snímek páteře pro představu, v jakém stavu vaše páteř je. Nádoru mozku ani jiného závažného onemocnění se neobávejte, vaše příznaky jim neodpovídají. Hezký den. Dr. Krákora M.

MUDr. Martin Krákora
MUDr. Martin Krákora

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktický lékař pro dospělé, Klášterec nad Ohří

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x