Píchání v koleně, otok po poranění menisku

Dobrý den, opět bych Vás chtěla požádat o dotaz. Jsem 2 měsíce po úraze kolene na in-line. Ortoped říkal, že jsou to jen natažené vazy a dal mi na koleno stahovací obvaz. Po měsíci mne poslal na rehabilitace, kde se koleno ještě více rozbouřilo. Po dvou měsících však neprohnu ani neohnu nohu, mám tam jakýsi blok, v kolenní jamce zevnitř kolene mne píchá, pod kolenem z vnitřní strany bolí, což prochází až dozadu do ohybu kolene a celé koleno táhne. Po dnešní kontrole byl ortoped udiven a říkal, že je to zvláštní, ale že se jedná pravděpodobně o prasklý meniskus, poslal mne na artroskopii a divil se, že se mi meniskus sám nezahojil, že nesrostl, prý sám sroste u 2/3 případů, čemuž ale nevěřím. Je možné že ortoped pochybil a i přes mé naléhání mi těsně po úraze nepředepsal ortézu, ale pouze koleno stáhl obvazem a já mám díky tomu tyto komplikace? Koleno jsem měla po úraze měsíc téměř bez zátěže, takže se relativně uzdravit mohlo, kdyby se jednalo o lehčí zranění. Koleno je stále oteklé, prý v něm ale není výpotek a také není koleno horké, takže i zánět by se mohl vyloučit. Avšak stále projevují nová místa v koleni, kde se projevuje nová bolest, kde dřív nebyla, čím to je? Poradíte mi prosím zbruba o co by se mohlo jednat? Meniskus je jasný dle bolesti, ale bojím se i komplikací předních křížových vazů (na plastiku by mne asi nikdo nedostal), koleno je však stabilní a nevypadává. Děkuji za odpověď.Lenka.

Odpověď odborníka:

Nutné je pečlivé vyšetření a pravděpodobně i provedení magnetické rezonance a dle upřesnění ošetření poranění vnitřní struktury, což asi bude ve vašem případě poraněný meniskus. Ošetření artroskopií. Plastika vazu není nutná bezpodmínečně vždy.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: