Pichanie, bolest hlavy

Dobrý deň, asi pred 2 týždnami som prestal počuť na jedno ucho, lekár mi naordinoval 10-dnové infuzie Magnesium + Oxantil. Tie problém zlepšili, ale hodinu po poslednej infúzii cestou vo vlaku som nejak skolaboval - niečo ma prudko pichlo v hlave, rozbušilo sa mi srdce, prestal som poamly vnímať a skoro som odpadnul. Potom som šiel do nemocnice, tam mi namerali tlak 170/100, bol som na CT vyšetreni, na internom vyšetreni, ale nič mi nezistili. Už je to tyďen, a odvtedy ma stále boli hlava, a v tom mieste, kde ma to prvý krat pichlo (hore v lavej časti hlavy) pociťujem stále pichanie, tupý tlak a bolesť a občas príde aj pocit na odpadnutie a znecitlivenie tváre a zavrate. Mám pocit že sa to zhoršuje. Neviete čo mi môže byt, a čo mam dalej robit?? Mohlo niečo to CT prehliadnut? bolo robené tak 3h po prvotnom kolabse. Ďakujem za každú odpoved.

Odpověď odborníka:

Určitě jste byl současně neurologicky vyšetřen a proto si myslím, že se nejedná o závažný problém- byl by odhalen. CT vyšetření je velmi spolehlivé, hlavně pro potvrzení mozkového krvácení, nádorů..., méně vypovídající je u ischemických mozkových příhod, kde se po třech hodinách nemusí nic nenormálního objevit, ale po delší době se nález vyvine a CT prokáže "mrtvici". To ale ve Vašem případě rozhodně nebylo, protože k tomu byste současně měl neurologický nález.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: