Pichanie v zilach a ich deformacia

Dobry den, uz 2 mesiace, mam pichanie, krce, bolesti, svrbenie v zilach, v celom tele, v rozkroku a pod pazuchou sa vytvorili akoby prepadnute zily, fialovej farby, v rozkroku asi 6 cm dlha, pazucha asi 1 cm dlha, v oblasti pasa v zaciatkoch opuch zil zakoncenych zacervenanou skvrnou a napovrchu zily akoby zlatym sfarbenim. Po celom tele nahodne vystupovalo zilove sietovie pod kozu, bolo tmavsie sfarbene ako ostatne viditelne zily a trvalo to vzdy len par hodin. Po celon tele sa vytvaraju prilezitostne male cervene cievocky ,ako keby kozne vlasocnive praskali, niektore zas casom miznu ine zostavaju trvale, niekore zilove sietovie je viditelne pozmenene a nesumerne. Po 2 mesiacoch bolest sa viac koncentruje uz iba do oblasti kolien a ramien, kde su znacne..... Obvodny lekar z rozboru krvi odhadol, ze by mohlo ist o nieco virusove, alebo zapal zil. Chirurgia zapal zil vylucia a konstatovala na stehennych zilach prejav krcovych zil, ostatne zily nevedeli k nicomu priradit, konstatovali nesumernu kresbu zil a doporucili interne vysetrenie, sono DK, .... Sonografia DK bola uplne v poriadku, nic nezistila. Interne: RTG pluc a srdca v poriadku - nalez v oblasti pecene, nasledna sonografia zistila mierne zvacsenie pecene a parcialne septovany zlcnik na vyusteny, ostatok, ako oblicky a pod bez nalezu. Hemokoagulacne kompletne testy bez nalezu vstko ok.....krvne testy- mierne zvyseny chlesterol... inak vsetko ok, este by som spomenul, ze lekar na internom bol upozorneny nato ,ze uz su dalsie osoby v mojom okoli ,co vykazuju uz rovnake priznaky, teda usudzujem ,ze sa jedna o prenosne ochorenie. Na zaciatku liecby boli nasadene aj silne antibiotika - bez ucinku. Pri merani tlaku mi vraj skvrcali zily. Interne vysetrenia ukoncilo stym, ze je vsetko v poriatku a mam za tri mesiace prist na kontrolu zlcnika, ze to je mozno stoho ...Tak ze, mam broblem, lebo interne ukoncilo vysetrenie bez toho, aby vyliecilo pricinu a lieci iba nasledok septovany zlcnik - ktory ako som nasiel na nete vznika casto infekciou bud bakterialnou alebo virovou, tak ze bolesti v zilach zostali , degradacia zil pokracuje, a obvodna, ked ze to uz raz riesilo interne, tak skrz cez poistovnu ma nema moc moznosti kam poslat, ked to interne uzavrelo ako uzavrelo.....este mi doporucila skusit sa objednat na infekcne do nemocnice na konzultaciu ,ak budu ochotny...este podla mojich pocitov, vlasna imunita si to asi vobec nevsima lebo ziaden prejav niakeho naznaku obrany organizmu...co by ste mi doporucili Vy? alebo co by to mohlo byt??? alebo ,ake testy urobit???-k testom treba este dodat, ze chlamidie, HIV, a borelioza boli negativne vramci krvnych testov....

Odpověď odborníka:

Dobrý den,"radit"kolegům nepovažuji za vhodné.Víte,každý z nás má sice třeba trochu jiné návyky,ale vesměs jsme všichni shodně vzděláváni.Stavů,kdy se "pravá příčina"přechodně /někdy bohužel i dlouhodobě/nenalézá,není v medicině zrovna málo.I negativní nálezy mají svůj význam.Každopádně,pokud se trápíte pochybnostmi,měl byste o nich hovořit právě se svými ošetřujícími lékaři.Nemyslím,že by je primárně zajímala omezení ze strany pojišťovny,každému lékaři jde opravdu v první řadě o správný přístup k pacientovi a jeho příznakům.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: