Pichlavá bolest paty

Předem se omlouvám, protože nevím, kam přesně dotaz patří. Mám už delší dobu (půl roku) bolest v chodidle, vnitřní strana paty levé nohy - pichavá až pálivá bolest, zejména ráno při vstávání a večer, když zůstanu delší dobu sedět - nemohu se rozejít. Pálivá bolest někdy přechází do vnější strany nártu. Někdy je to hodně nesnesitelné. Chůzi po špičkách i patách zvládám normálně. V patě spíše cítím jeden bod, někde hodně hluboko.

Odpověď odborníka:

Pata potřebuje řádné ortopedické vyšetření. Jistě většinou jsou to potíže spojené s ostruhou paty, jistě je možná. Podle vašeho popisu se může jednat o entezopatii, bolestivý, přetížený úpon vazivové části plošky nohy, aponeurozy na patní kost. Tyto potíže jsou spojeny s přetížením, v místě spojení vaz-kost se vytvoří zánětlivé změny a ty bolí. Řádné vyšetření včetně rtg nohy, vhodné omezení zvýšené zátěže, bez zvýšených podpatků. Možná dle stavu i dočasné znehybnění s následnou pohybovou a fyzikální léčbou na rehabilitaci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Není opar jako opar…
Články: Není opar jako opar…
Herpes simplex patří mezi...
Kde číhají bradavice?
Články: Kde číhají bradavice?
Vyskytují se hlavně u dětí...
Osteoporóza: tichý zloděj nejen kostí, ale také centimetrů
Články: Osteoporóza: tichý zloděj nejen kostí, ale také centimetrů
Osteoporóza: tichý zloděj...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nachlazení, viróza, nebo chřipka?
Články: Nachlazení, viróza, nebo chřipka?
V zimě se potýkáme s...
Cévní mozková příhoda
Články: Cévní mozková příhoda
Cévní mozková příhoda (CMP...
Bolest zad nepodceňujte – může jít o vážný problém
Články: Bolest zad nepodceňujte – může jít o vážný problém
Stává se vám často, že vás...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: