Pichlava bolest v ruce

Dobry den obracim se na Vas z duvodu pichlave bolesti v me prave dlani a zapesti ktera vystreluje do poloviny predlokti.Pred 2mi tydny mi byla aplikovana kortikoidni injekce protoze jsem mela/mam syndrom karpalniho tunelu.Trpnuti,pichani v prstek odeznelo tak stejne jako i celkova bolest behem nekolika dnu ale kdyz jsem se opet vratila do prace kde vykonavam pomerne namahavou praci (zvedani i 17kg beden) tak jsem zacala mit pichlavou bolest v prstech,dlani a zapesti i kdyz je ruka v klidu.Natekle to nemam a nevim zda stale mam syndrom karpalniho tunelu a injekce byla neuspesna nebo by mohlo jit o neco jineho.Jelikoz ziji v zahranici bylo mi predem sdeleno ze po aplikovani kortikoidni injekce uz mi nebudou delat opet testy na nervy az v tehdy kdyz opet budu mit vsechny priznaky ktere jsem mela drive.Tudiz jsem z toho vseho momentalne ted velmi nervozni protoze nemam jistotu ze mi injekce pomohla a vubec zda se ted me bolesti netycou jineho zdrav.problemu.Predem dekuji za Vas nazor a odpoved.

Odpověď odborníka:

Opakovaná bolest v zápěstí nemusí být automaticky syndrom karpálního tunelu. K jeho dovyšetření je vhodné nejen klinické vyšetření, to je nezbytné, ale nález upřesní vyšetření EMG, stav, vodivost procházejících nervů předloktí, které mohou být právě v tomhle prostoru utlačovány. Řada potíží, ale vychází ze změn krční pateře, kde vystupující kořeny mohou být utlačovány a tato skutečnost syndrom karpálního tunelu může napodobit. Proto je potřeba zhodnocení ortopeda nebo neurologa spolu s rtg snímkem krční pateře a dalšími vyšetření k upřesnění tohoto nálezu. Nástřiky do oblasti zápěstí stav zlepší, ale jejich účinnost a možnost opakování je omezena. Tedy upřesnit diagnozu. Pokud nutné potom operace zápěstí, která je nevelká, ale s operací se od počátku potíží nemusí spěchat. Vhodná i pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: